Фате строїти із себе гороцьких

Категорії

Фате строїти із себе гороцьких.
Оце скіки переїхав жити в місто все мені не доходе чого люди так викаблучуються один перед одним?
Може хто подума, шо я січас балакаю про тих гороцьких, шо літом приїжжають до своїх бабів на канікули, спроваджені «на просте і натуральне», ну шоб між ногами не плутались.
Ото нехай в селі лучче потовчуцця у діда на голові.
Але ні. Ці гороцькі - це вже такі, шо поняли всю ситуацію жизні в городі. І суперблизкість філармонії, центральної бібліотеки чи драмтеатру ще вобще не означає, шо ти туди ходок.
Того ці гороцькі - це мілєйші гороцькі-репатріанти, шо приїжжають на Яєшнівку, а там ген-ген - роби шо хоч. 
І сьоні твоє все кукурузне поле, а завтра буде день інженера-механізатора, бо на велові цеп зліта і треба два звена вибити, а потом склепати. А післязавтра…. Післязавтра ще пів Козіївки в твойом розпоряженії.
Галка (Галина Резник Видеограф) не дасть збрехать, таке виджегерювали, шо вобще, та недай  бог)))). І Пашка тож підтвердив би, які ми з ним демони в зошиті малювали хламастірами пересохшими, яких не лизнеш - дуля тобі буде, а не дємон, а як ганяли з ним Величкових вуток, чисто ковбої преріїв. Царство йому небесне - хароший гороцький був.
А Плискач Сірьога? Був нашим предводітєлєм єслі яка заворуха. А Віталька, Ковалів той шо  - все обіщав шо як виросте стане режисьором, не хуже Спілберга. То зовсім другі гороцькі. Мої самі любимі.
А сьодні про других - про тих шо день у день стрічаю в Харьковах і Києвах. І так удівітєльно, бо ці гороцькі, ось ось же без пяти минут як ними стали. На Лісовій з маршрутки вийшли чи на Холодній Горі біля метро.
І всьо. 
Поплила шхуной. 
Поніс себе вище чим в городі й строїти дозволяєцця. Вище неба.
Бо понти ж дорожче дєнєг.
Люди, шо з вами случилося в жизні, шо треба так ненавидіти себе тутешнього (сільського), простого і понятного? Наче ж усіх на випускном в церкві причащали. Видно не бере.
Як це ж треба в голові собі ото лишків понакручувати, аби щитать шо треба казатись лучче за других? Це ж стіки ви на то времені, грошей і нєрвів тратите. І сміх і гріх.
Хіба не лучче бути самим собою?
А знаєте шо саме опасне в цьому воздушному замку із понтів, фіч, хайпу, кітчу, з пустого в порожнє? Все, шо без фундаментів, тріщить по швам. 
Даж термоядерні до мозга костєй комуністи  на старості лєт начинають ходить в церкву. Чесслово.
Від себе самого не втечеш. А коли наздожене, то буде пізно, жизнь вже буде пройдена.
І не тіки батьки Галки і Пашки понімають, шо просте і натуральне лучче для їхньої дитини. 
Весь успішний світ постоєно на цих правилах. Це січас називається сустайнабіліті - стійкий розвиток.
Попробуйте на родинному фундаменті, шо плекався вашою сім’єю, на основі тих перших сімнадцяти років вашой жизні строїти себе.
Строїти іменно себе, а не гороцького.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*